Coneixeu l’Acreditació d’Expert Comptable?

baixaLa professió de comptable (i podem definir l’Expert Comptable com el professional que organitza, supervisa, rectifica i consolida la comptabilitat d’empreses i institucions. També és el professional que analitza la situació i el funcionament d’empreses i entitats mitjançant la tècnica comptable, tenint en consideració els aspectes econòmics, jurídics o financers de les empreses) no te una regulació específica a l’estat espanyol al contrari del que passa a altres estats europeus o americans.  No hi ha un “col·legi professional” per a comptables. A més a més l’estatut de la professió d’economista i la del titulat mercantil els atribueixen funcions sense caràcter d’exclusivitat que podien integrar-se dins de les funcions de l’Expert Comptable, la qual cosa provoca certa inseguretat al mercat a l’hora de contractar els serveis d’aquets experts. Tampoc existeixen normes o criteris d’actuació expressament requerits per al desenvolupament dels mateixos ni, per tant, per a la seva supervisió.

Considerant que cal posar remei a aquesta situació el Consell General d’Economistes, mitjançant el Registre d’Experts Comptables, ha engegar la creació i desenvolupament de la figura de l’Expert Comptable acreditat.

Aquesta acreditació es pot aconseguir per dues vies:

• Per a professionals i/o acadèmics amb experiència, l’acreditació es pot
aconseguir a través de mèrits professionals, acadèmics i publicacions
• Examen, d’una durada de tres hores que comprendrà les matèries de
comptabilitat financera, comptabilitat de gestió, finances i auditoria. Els
programes de cada matèria es faran públics al gener de 2015 i els exàmens es
començaran a realitzar al juny de 2015.

L’acreditació és permanent, però és obligatori la realització d’un mínim de 20 hores anuals de formació contínua en comptabilitat i matèries afins per mantenir l’acreditació. Aquesta formació (cursos, seminaris, conferències, Jornades, Fòrums, Congressos…) haurà d’estar homologada pel Registre d’Experts Comptables.

Per a més informació podeu visitar aquest enllaç. Com veureu el termini per a sol·licitar acreditar-s’hi va acabar el passat octubre però no patiu que al gener se n’obrirà una nova convocatòria i amb posterioritat se n’obriran més de forma indefinida.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s