Les empreses podran iniciar l’activitat sense haver completat tots els tràmits

En el Consell Executiu d’avui, el Govern ha aprovat un projecte de llei segons el qual les empreses que no tinguin activitats de risc pugin iniciar la seva activitat sense haver completat tots els tràmits.

Caldrà fer, això sí, el que s’anomenarà la “declaració responsable” i la comunicació prèvia (que requerirà un projecte tècnic que recolzi l’activitat) com a mecanismes de control per establir les activitats econòmiques.

Segons el Govern l’objectiu és  “facilitar la reactivació empresarial i econòmica a Catalunya” tot reduint els els tràmits, incrementant la transparència i la simplicitat dels procediments i elimina el temps per iniciar l’activitat.
Això segons el conseller  “beneficiarà 53.700 noves empreses l’any”. Es calcula que la iniciativa podria suposar, sempre segons l’executiu, un estalvi de 68,4 milions d’euros per a les empreses.

Estaran subjectes a aquesta nova normativa els comerços al detall, de transport, activitats de serveis a les empreses, apartaments turístics, petits laboratoris, així com els establiments de restauració menors de 500 metres quadrats.

Font: Diari Ara

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s